zondag 24 april 2016

5 tips als je een camera gaat kopenHoi!
Ik ben op dit moment heel erg bezig met het zoeken naar een camera. Ik denk dat ik nu een goede heb gevonden, die ik ga kopen, maar daar horen jullie later meer over. Een camera kopen is lastig. Er zijn zoveel camera's, zoveel verschillende soorten en dat is moeilijk. Daarom geef ik wat tips om het toch iets makkelijker te maken. Kijk snel verder!

1. Welke prijs?
Waar je eigenlijk als allereerst op moet letten is de prijs. Je kunt wel lekker kijken bij camera's van 1000 euro, maar als je maximaal 500 euro wilt uitgeven, heb je daar helemaal niks aan. Bedenk dus eerst wat je wil uitgeven en kijk dan naar verschillende soorten camera's.

2. Wat wil je ermee doen?
Duuh, foto's maken natuurlijk. Maar het is ook belangrijk te bedenken wat voor foto's je wilt maken. Je hebt namelijk een heel ander soort camera nodig als je bijvoorbeeld wilde dieren wilt fotograferen, dan dat je een camera gebruikt voor je blog.

3. Hoge zoom of goede sensor?
Ik denk dat iedereen wel weet wat je kunt met zoom: inzoomen, maar niet iedereen weet wat een sensor doet, denk ik. In de sensor komt het licht binnen. Hoe groter de sensor is, hoe meer licht binnenkomt. Misschien denk je wel wat dat nou met elkaar te maken heeft, maar eigenlijk moet je een beetje kiezen. Of je krijgt een hoge zoom of veel licht binnen. Als Je dus weet wat je met je camera wilt doen, moet je bedenken of je daar veel zoom voor nodig hebt of juist veel licht. Natuurlijk heb je altijd ook nog een tussenweg.


1:3.5-6.3 zijn de cijfertjes van de sensor. Hoe lager de cijfertjes, hoe meer licht er in de lens valt.

4. Hoeveel megapixels?
Heel veel mensen denken dat het aantal megapixels heel veel zegt over de kwaliteit van foto's, ik eerst ook, maar dit is niet helemaal waar. Megapixels hebben te maken met het scherm waar de foto op weergegeven wordt. Het is dus natuurlijk handig om een hoog aantal megapixels te hebben, want je ziet meer details op je foto, maar je hoeft het echt niet heel hoog te hebben. Wat is dan het beste aantal megapixels? Dat weet ik niet precies, dat is echt afhankelijk van wat je met je camera wilt doen. Daar kun je dus beter zelf ook nog een beetje onderzoek naar doen.

5. Wat voor gewicht?
Dit is de minst belangrijke, maar dit moet je niet vergeten. Je kunt wel een hele zware camera kopen, maar als je die elke dag mee sleept in je tas, is dat toch erg vervelend. Let dus op het gewicht, als je dit allemaal hier boven weet. Als je hem gewoon thuis gebruikt, maakt het gewicht natuurlijk niet zoveel uit, maar als je je camera overal mee naartoe neemt, is het toch handig er op te letten.

Heb jij nog goede tips?

2 opmerkingen:

  1. Hoi! Wil je je camera ook gebruiken voor het maken van Youtube filmpjes? Lijkt me echt suuuper leuk!! XX

    BeantwoordenVerwijderen