zaterdag 31 december 2016

Een ode aan 2016, een soort van


Daar gaan we weer. De laatste dag van het jaar. Van 2016. Het ging snel, maar er is zo onwijs veel gebeurd dit jaar. Geweldige dingen, maar ook verschrikkelijke dingen. Elk jaar weer. Toch wil ik ook wel een beetje een ode geven aan 2016. Soort van dan. Want ik kan al die nare gebeurtenissen ook niet vergeten. Hoe graag ik ook zou willen.

Er is veel angst in de wereld gekomen. Aanslagen en oorlogen. Honger en dorst. Aardbevingen en orkanen. Kanker en andere ziektes. Ver weg, maar ook dichtbij. Aanslagen in Brussel, Nice, en Berlijn, maar ook in Kabul, Bagdad en Istanbul. Honger en dorst in Somalië en Ethiopië. Aardbevingen in Italië en Japan. En er waren dit jaar zoveel vluchtelingen. Er is zoveel gebeurd, maar ik wil niet alleen naar deze gebeurtenissen kijken. Het nieuws staat hier al vol mee. Er zijn in deze donkere nacht namelijk ook sterren. Er zijn ook lichtpuntjes geweest in 2016.

Vrijwilligers die zich hebben ingezet voor een betere wereld. Genezingen. Familie en lieve vrienden om je heen. Een lief kaartje of berichtje van iemand. Een mooi cijfer op school. Een leuke reis die je gemaakt hebt. Een lekker rustige vakantie. Een sport waar je van geniet of een andere hobby waar je veel plezier in hebt. Dat waren zeker sterren in 2016. Dat zijn de dingen die je moet koesteren.

Natuurlijk moeten we die nare dingen niet vergeten, maar je moet je ook niet blind focussen daarop. Kijk ook terug naar de leuke dingen in 2016.
En natuurlijk een heel gelukkig 2017!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten