zaterdag 18 februari 2017

Lente / zomer trends 2017



Terwijl de fashion weeks voor aankomende herfst en winter volop aan de gang zijn, komen de lente collecties in de winkels en vind ik het wel weer tijd om de trends van aankomende lente en zomer met jullie te delen! Hierbij dus de lente / zomer trends van 2017.

Chanel, Céline, Versace


Taille accentueren
De taille mag sterk geaccentueerd worden aankomende lente en zomer. Heel veel merken deden een riem om de taille. Dit deden ze bij jurken, maar het kan ook gewoon bij een broek.

Miu Miu, Kenzo, Versus Versace


Kaki
Groen is de kleur van dit jaar en kaki past daar natuurlijk erg goed bij!

Alexander McQueen, Prada, Alexander Wang

Bralette
De bralette hoeft niet alleen meer onder je kleding gedragen te worden. Veel merken gebruikten hem over een shirt of jurk heen, maar hij kan ook zonder dat bijvoorbeeld onder een colbert!


Valentino, Dior, Chloé


Transparantie
We hebben de transparante stoffen al eerder veel gezien en ze blijven deze zomer nog even. Ze zijn er in allerlei vormen: kant, tule en nog veel meer! Bij een heel aantal merken werden ook de borsten zichtbaar onder de stof. Wat mij betreft een beetje teveel van het goede, maar ieder zijn eigen ding.


Miu Miu, Balmain, Michael Kors


Plateauzolen
Hoge hakken met flinke plateaus, zijn veel langsgekomen op de catwalk. Wil je er iets makkelijker op kunnen lopen? Dan kunnen sneakers met een klein plateau ook heel goed.

Louis Vuitton, Givenchy, Saint Laurent
Asymmetrisch
Rokken die schuin aflopen, mouwen van verschillende stoffen of zelfs één mouw. Veel is asymmetrisch dit keer!

Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Vera Wang

Speciale mouwen
De mouwen mogen lekker opvallen. Pofmouwen, een split in de mouwen, mouwen die bijna op de grond komen, trompetmouwen, het kan allemaal.


Alexander McQueen, Dolce & Gabbana, Michael Kors


Bloemen
Alle tops en zomerjurkjes met bloemenprintjes mogen ook weer de kast uit!


Elie Saab, Chloé, Céline


Speciale schouders
Niet alleen de mouwen mogen opvallen, de schouders zeker ook! De cold-shoulder en off-the-shoulder blijft nog steeds, maar ook zien we schoudervullingen en andere versieringen op de schouders!


Elie Saab, Dior, Gucci


Ruches
Ruches of in het Engels ruffles, worden ook op alle verschillende manieren op kledingstukken gebruikt. Op de schouders, mouwen, rokken en dit rijtje kan nog veel langer.


Kenzo, Valentino, Bottega Veneta


Fuchsia Roze
We zien naast kaki ook de heerlijke vrouwelijke kleur, roze! We zien veel verschillende tinten roze, maar vooral fuchsia roze werd veel gebruikt op de catwalk.


Chanel, Balmain, Vera Wang


Rokken met enorme split
Ook de rokken zijn speciaal. Ze zijn vaak asymmetrisch, maar veel hebben ook een enorme split aan de voorkant. Beetje gewaagd, maar kan zeker leuk zijn!

Isabel Marant, Saint Laurent, Kenzo

Metallic
Ook metallic kleding blijft nog even. We hebben het vorig jaar ook al gezien en nu dus weer!

Gucci, Prada, Fendi

Pyjama
Als laatste nog een trend die is gebleven van de afgelopen herfst en winter: de pyjama. Lekker comfy en je ziet er toch heel fashionable uit.

XXX

Alle foto's komen van Vogue.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten