Hey allemaal,
Dit weekend vierde ik mijn verjaardag. Mijn moeder en ik bakken meestal een paar taarten voor de verjaardag en dit keer hebben we een hele nieuwe taart geprobeerd. Het is een soort marsepeintaart, maar toch anders. Lees snel verder als je wilt weten hoe je dit maakt!
Cassata is een
Siciliaanse taart. Het is een marsepeintaart, maar dan met ricotta, pure chocola
en citroenrasp.
Wat heb je nodig?
*500 gram ricotta *150 gram
citroenrasp (zo’n bakje met citroenrasp, niet de schil)*8 eieren *6 zakjes vanillesuiker
*deegroller *300 gram marsepein (het leukste is verschillende
*bakpapier kleuren die wel op elkaar lijken, bijv. roze en wit)
*250 gram poedersuiker *200 gram fijne kristalsuiker
*2 springvormen, ongeveer *150 gram bloem (gezeefd)
24 cm, ingevet *250 gram pure chocola, 72% cacao (in stukjes)
En nu?
1. Verwarm de oven voor op 200 ₒC. Doe het bakpapier op de bakplaat en doe de ricotta erop. Zet dit ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Laat het nu afkoelen tot kamertemperatuur.
2. Verlaag de oventemperatuur naar 180 ₒC. Doe het bakpapier in de 2 springvormen.
Meng 6 eieren, 3 zakjes
vanillesuiker en 150 gram suiker in een kom met een mixer in 8 minuten tot een
luchtig beslag. Spatel in delen de bloem erdoor. Als het goed door elkaar is
kan je het beslag verdelen over de springvormen. Bak in ongeveer 20 minuten de
cakes gaar. Haal de cakes uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen nog in de
vormen. Haal ze nu uit de vormen en laat ze nog 1 uur helemaal afkoelen.
3.
Doe nu de ricotta in een kom en doe de rest van de vanillesuiker en de rest van
de suiker erbij. Roer dit met een garde los. Spatel nu de chocolade en 2/3
van de citroenrasp er doorheen.4. Als je twee verschillende kleuren marsepein hebt ga je deze marmeren. Je mengt ze samen, maar wel zo dat je nog ziet dat het twee (of meer) verschillende kleuren zijn. Ik heb donker roze, licht roze en wit gebruikt.
Als je de kleuren
gemengd heb rol je de marsepein uit. Doe dit iets groter dan de taart, zodat de
marsepein mooi om de taart heen valt. Leg de marsepein op de taart en snijd de
randjes die over zijn weg.
5. Splits
de laatste 2 eieren, je hebt alleen het eiwit nodig. Doe het eiwit in een
vetvrije kom en klop het stijf met een mixer.
Voeg ondertussen ook de
rest van de citroenrasp en de poedersuiker toe. Doe dit mengsel bovenop de
taart.
Nu is je taart klaar!
Ik heb hem nog versierd
met hartjes, pareltjes en roze suikerkristallen, maar dat hoeft niet per se.
Dit is hem uiteindelijk
geworden!
De taart is heel
machtig, dus het is handig als je kleine stukjes afsnijdt. Door de citroenrasp
is de taart iets frisser. Ik vind de taart erg lekker!
Wat voor taart bak jij graag?
Liefs,
Willemijn
Ik bak zelf vaak marsepijn, maar ik bak ook wel andere taarten zoals: appeltaart. Ik ben je zusje en vond je cassata heel erg lekker!
BeantwoordenVerwijderen