vrijdag 28 augustus 2015

Girl Online & Paper Towns Review


Hey allemaal,
Dit keer een wat andere review dan normaal. Volgens mij heb ik dit nog nooit gedaan, haha. Ik doe eigenlijk alleen maar make-up reviews, maar het leek me wel erg leuk om een keer wat anders te doen. Ik heb daarom nu een review over het boek Girl Online van Zoë Sugg aka Zoella en van het boek/film Papertowns van John Green.


Girl Online - Zoë Sugg.
Zoë Sugg ken je misschien al wel van het youtube kanaal Zoella, ik volg haar al een tijdje en ik wilde heel graag haar boek Girl Online hebben. Toen ik op vakantie was in Engeland ben ik een aantal boekwinkels in geweest en uiteindelijk heb ik hem gevonden en gelijk meegenomen. Ik heb gehoord dat Zoë het boek niet helemaal zelf heeft geschreven, maar dat maakt me niet veel uit. Zij zegt dat zij het verhaal en de personages heeft bedacht, maar omdat het nieuw voor haar is, had ze wel een beetje hulp nodig. Wat ik heel logisch vind! Het is jammer dat ze het niet helemaal zelf geschreven heeft, maar ik vond het pech en heb het boek toch gekocht.
Het is een aardig dik boek, zo'n 346 pagina's, maar het leest makkelijk weg, ook al kan je niet onwijs goed Engels. Je kan het boek in het Engels, maar ook in het Nederlands bestellen.

Het boek gaat over een meisje: Penny. Ze woont in Brighton in Engeland. Ze blogt anoniem op Girl Online over haar leven en alles wat ze meemaakt. De enige die weet dat ze blogt is haar beste vriend Elliot. Uit eindelijk gaat ze voor haar moeders werk, met haar ouders en Elliot naar New York. Daar ontmoet ze Noah, Penny wordt verliefd en alles gaat helemaal goed, totdat Penny weer thuis komt...

Ik vond het echt een heel leuk boek! Het is een beetje zoetsappig, maar richting het einde verandert dat wel een beetje. Ik kon het boek dan ook niet wegleggen. Als je van romans houdt is dit zeker een aanrader!

Nog een leuk weetje, dit najaar komt Girl Online 2 uit, dus ik hoop die dan ook snel te kunnen kopen. Ik ben heel erg benieuwd!
Ik geef Girl Online, op schaal van 1 tot 10 een 8! Hij was soms net wat te zoetsappig, in het laatste deel van het boek kwam er iets meer spanning, wat erg leuk vond!


Paper Towns - John Green.
John Green zullen jullie waarschijnlijk wel kennen van zijn boek/film The Fault In Our Stars. Ik heb dat boek thuis en het is echt een heel mooi boek en ook erg mooi geschreven, daarom wilde ik ook graag naar deze film, toen ik er van hoorde. Maar ik wilde niet alleen daarom naar deze film, ik wilde er ook heen doordat Cara Delevigne er in speelt. Zij is een bekend model en ik bewonder haar wel een beetje, ik was dan ook erg benieuwd naar haar acteer kunsten en ik kan je vertellen, ze doet het echt heel goed!
Paper Towns is officieel een verfilmd boek, ik heb niet het boek gelezen, maar dus wel de film gezien. Hij is nog niet zo lang uit, namelijk sinds 31 juli en is dan ook nog steeds te zien in de bioscoop.

Het verhaal gaat over een jongen: Quentin. Hij is al van jongs af aan verliefd op zijn buurmeisje Margo (gespeeld door Cara). Vroeger speelden ze veel samen, maar sinds de middelbare school zijn ze uit elkaar gegroeid. Margo is een erg populair meisje geworden, ze ging veel uit, had verschillende vriendjes. Maar Margo was ook erg mysterieus en hield ook erg van mysteries. Uiteindelijk verdwijnt ze en Quentin gaat haar met twee vrienden, de vriendin van één van zijn vrienden en de beste vriendin van Margo haar zoeken.

Ik vond het een hele leuke film! Heel anders dan The Fault In Our Stars, maar zeker leuk! Het had een mooi verhaal en het bleef interessant. Ik vond alleen het einde een beetje apart, maar daar zal ik verder niks over vertellen, haha. Het is zeker een aanrader!
Ook deze film geef ik een 8 op een schaal van 1 tot 10, hij was erg leuk, alleen het einde vond ik iets minder.

Heb jij Paper Towns en Girl Online al gezien/gelezen?

Liefs,
Willemijn

1 opmerking:

  1. Klinkt erg leuk allebei! Ik ben zeker van plan het boek te gaan lezen en de film te gaan kijken.

    BeantwoordenVerwijderen