woensdag 21 oktober 2015

Blueberry Cheesecake Recept


Hey allemaal,
Op twitter had ik al laten weten dat ik dinsdag een cheesecake ging maken. (Je kan me volgen als je hier rechts op het twitter icoontje klikt.) Het ging niet helemaal goed, maar uiteindelijk was hij wel erg lekker, dus hier komt het recept! En oh ja, ik ben niet zo gewend om foto's te maken terwijl ik iets bak, dus er zitten niet altijd foto's bij, gewoon doordat ik het vergat.



Wij haalden er ongeveer 8 stukken uit.

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
*125 gram digestive biscuitjes
*100 gram witte basterdsuiker
*50 gram boter
Voor de vulling:
*500 gram roomkaas (wij gebruikten monchou)
*3 eieren
*1 eidooier
*175 gram witte basterdsuiker
*1 eetlepel bloem
*2 eetlepels slagroom
*250 gram blauwe bessen

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verkruimel de biscuitjes en smelt de boter.


3. Meng de kruimels met de witte basterdsuiker en de gesmolten boter en doe dit mengsel in de springvorm (ongeveer 24 cm). Druk dit mengsel stevig op de bodem, zodat de bodem straks niet uit elkaar valt.

Bij ons ziet het mengsel er wat geel uit, doordat er per ongeluk te veel eieren door heen zaten.

4. Doe nu de roomkaas, eieren en eidooiers in een kom en mix dit tot een glad geheel.


Voeg daarna ook de 175 gram witte basterdsuiker, slagroom, bloem en 200 gram van de blauwe bessen toe en mix dit ook weer tot een glad geheel. Doe dan dit mengsel in de cakevorm, bovenop de bodem.

5. Bak de cheesecake 10 minuten op 200 graden, zet daarna de oven op 100 graden en bak het dan nog een uur. Haal hem dan uit de oven en kijk of hij gaar is. Hij is gaar, als hij stevig is, maar als je de cakevorm een beetje beweegt de cheesecake wel een beetje mee beweegt.


6. Als de cheesecake gaar is laat je hem helemaal afkoelen en zet hem dan ongeveer 3 uur in de koelkast.

7. Met de laatste 50 gram blauwe bessen kan je de cheesecake nog een beetje versieren.


Doordat wij per ongeluk teveel eieren er door heen hadden gedaan, zag hij er anders uit, maar hij was wel erg lekker!

Wat vind jij van cheesecake?

Liefs,
Willemijn

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen