woensdag 25 november 2015

10 tips om de winter te overleven


Hi girls!
Ik ben zelf niet zo'n winter persoon, maar ik denk dat jullie dat ondertussen al wel weten. Omdat ik (waarschijnlijk) niet de enige ben die geen winter persoon is, zal ik mijn tips geven om de winter door te komen, zonder een winterdip of in ieder geval een minst erge dip!

1. Ga naar buiten! Er is bewezen dat zonlicht er voor zorgt dat je vrolijk wordt. In de winter is er natuurlijk veel minder zonlicht dan in de zomer, maar als de zon schijnt, ga naar buiten! Het is misschien koud, maar kleed je lekker warm aan en maak een klein wandelingetje.

2. Als je dan even naar buiten bent geweest, verwen jezelf met warme chocolademelk, pepernoten en een film of serie en ga lekker met een dekentje op de bank zitten. Even lekker bijkomen van de kou, haha.

3. Wat je ook kan doen als je het koud hebt, en je hebt wel wat tijd. Maak een lekker bad voor jezelf klaar. Gebruik je favoriete bubble bar, doe een maskertje op, pak een lekker tijdschrift en ga dan lekker in een warm bad.

4. Denk aan de lente. De winter duurt niet eeuwig, in maart is het alweer lente en wordt alles weer lekker groen, er komen mooie bloemen en er worden lieve dieren geboren.

5. Als het 's avonds donker wordt, denk dan niet aan 'was het nu maar licht', maar steek (geur)kaarsen aan, doe gezellige lampjes aan en maak het er juist gezellig van!

6. Doe een warme kruik in je bed bij je voeten. Nu heb je geen last meer van koude voeten 's nachts en dat scheelt al een heleboel!

7. Geniet veel van de leuke feesten die er zijn in de winter. Denk er maar aan dat je al die feesten moet missen, als je een winterslaap houdt. Geniet dus van sinterklaas, kerst en oud & nieuw!


8. In de winter kan je wel de leukste outfits aan doen. Het is niet zo dat je in de zomer er niet mooi uit kan zien, dat kan ook, maar in de winter trek ik graag laagjes aan en kan je meer kleding met elkaar combineren. In de zomer is het daar (meestal) te warm voor.

9. Waterproof make-up! Als het sneeuwt of regent en je moet naar school fietsen is het toch wel erg handig om waterproof make-up op te hebben, anders kom je op school en is alles helemaal uitgelopen. Ik moet zelf ook nog op zoek naar een goede waterproof mascara, dus als iemand nog tips heeft, zijn die altijd welkom in de comments!

10. Last but not least: Verzorg je huid en lippen goed. In de winter worden je huid en lippen droger dan in de zomer. Blijf dat dus goed verzorgen!

Wat is jouw ultieme tip om de winter te overleven?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten